parallax background

Ειρήνη = Ενότητα

 
Για έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι λειτουργούν ως κύτταρα ενός οργανισμού

Στην Ελεστία πιστεύουμε ότι η αρμονία και η νομοτέλεια, που διέπουν τόσο τον μικρόκοσμο (όπως το κύτταρο) όσο και τον μακρόκοσμο (όπως το γαλαξιακό σύστημα), είναι εφικτό μετά από σχεδιασμό και συστηματική επιδίωξη να εγκαθιδρυθούν και στην ανθρωπότητα.
• Όπως στον μικρόκοσμο τα κύτταρα ενός οργανισμού δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να διαμορφώσουν ένα υγιές σώμα, έτσι και οι άνθρωποι μπορούν να εξελίσσονται μέσα από μια συνεχόμενη δημιουργική συνεργασία.
• Όπως τα όργανα συλλειτουργούν σε έναν οργανισμό και αλληλεπικαλύπτονται ως προς τη λειτουργία τους, έτσι και τα έθνη μπορούν να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται με αρμονική ενότητα της διαφορετικότητάς τους.
• Όπως στον μακρόκοσμο τα άστρα στο γαλαξία μας γνωρίζουν και επιτελούν με ακρίβεια και πειθαρχία την δική τους θέση και τροχιά, έτσι και κάθε άνθρωπος και κάθε έθνος μπορεί να γνωρίσει την αλληλοσυνδεόμενη θέση και «τροχιά» του μέσα στον κόσμο και την υπηρετήσει.

Στην Ελεστία πιστεύουμε σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι έχουν ως προτεραιότητα την υλοποίηση ενός κοινού οράματος: την Εξύψωση της Ζωής μέσα από την αριστοποίηση των ικανοτήτων τους.

Όπως σε έναν υγιή οργανισμό όλα τα κομμάτια που τον απαρτίζουν συνεργούν για την υλοποίηση της θέλησης ενός ιθύνοντος ΝΟΥ, έτσι και η ανθρωπότητα χρειάζεται να λειτουργεί σε συνέργεια έχοντας κοινές αρχές και στόχους.

Όταν σε ένα σώμα απουσιάζει η αρρώστια, δεν σημαίνει ότι έχει υγεία, έτσι και στον κόσμο μας όταν απουσιάζει ο πόλεμος, δεν σημαίνει ότι έχουμε ΕΙΡΗΝΗ. Απουσία πολέμου δεν σημαίνει ειρήνη.

Πιστεύουμε ότι αν μελετηθεί η νομοτέλεια που υπάρχει στη ΦΥΣΗ (στον μικρόκοσμο τα κύτταρα, στον μακρόκοσμο οι γαλαξίες) αποκωδικοποιούνται οι νόμοι, τα στάδια και τα εργαλεία που φέρνουν αρμονία και ειρήνη στον κόσμο μας.

Με θεμέλια την Εξύψωση της Ζωής και επανα-οραματιζόμενοι το μέλλον σε κάθε τομέα της κοινωνίας μας, μπορούμε να συν-οικοδομήσουμε έναν ΦΑΡΟ πολιτισμού, πνεύματος και ΕΙΡΗΝΗΣ!

«Ἡ ἰσχὺς ἐν τῇ ἑνώσει.»